Lente snailmail met Doodlebug's Love Notes

Artikel 38 van 59

Een paar weken geleden stelde een lieve klant & dorpsgenoot voor om eens een snailmail uit te wisselen. En hoewel het eeuwen geleden was dat ik dat voor het laatst deed (december 2016..) besloot ik ervoor te gaan! Het thema was lente en hoewel het even dubben was welke collectie ik nou ging gebruiken, koos ik voor de Love Notes collectie van Doodlebug. Kon ik mooi eens laten zien dat thema collecties (in dit geval Valentijnsdag) ook heel goed te gebruiken zijn voor andere thema's en doeleinden! 

Hoe ik deze snailmail heb gemaakt:

1. Voor de basis maakte ik een grote enveloppe. De stijl waar ik namelijk voor koos bij deze snailmail is die van een 'loaded pocket/envelope'. Heel Amerikaans en (zover ik weet) nog niet zo veel te zien hier in Europa, dus extra leuk om eens te proberen en te delen! Ik heb voor het maken van mijn enveloppen de envelope tool van de All-in-One We R Memory Keepers gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook andere tools of templates hiervoor gebruiken. Mijn basisenveloppe had een inhoud van 7x7" (17,78x17,78 cm) en is gemaakt van 10 5/8x10 5/8" (26,98x26,98 cm) papier. Kleine tip: als je in cm werkt, zou ik de getallen afronden naar 18 cm en 27 cm. Dat is natuurlijk stukken makkelijker!

2. Om de kleine enveloppe te maken, waarin ik die-cuts heb gestopt, heb ik gekozen voor een inhoud van 3x5" (7,62x12,7 cm) gemaakt van 6 1/2x6 1/2" (16,51x16,51 cm) papier. Om de enveloppe meer dimensie te geven heb ik de zijflapjes één extra en de onderflap zelfs twee extra vouwlijn(en) gegeven. Een leuke, subtiele touch én handig om de enveloppe nog meer te kunnen vullen. Het zorgt er namelijk voor dat de enveloppe minder plat en dus beter te vullen is. Hoe groot je jouw enveloppen ook maakt, zorg dat de tweede in elk geval een stuk kleiner is. Hij moet namelijk, samen met alle andere goodies, in de basisenveloppe passen!

3. Naast de die-cuts heb ik mijn snailmail natuurlijk met nog meer leuks gevuld. Ik knip uit het 'Doodlebug Love Notes Kissing Tags Double Sided 12x12' papier 3 leuke tags die ik bij de snailmail vind passen. Daarnaast besluit ik ook een setje 'Heart to Heart Shape Sprinkles' erbij te doen en om die goed bij de rest te laten passen maak ik een belly band. Heel simpel: knip/snijd een strook papier en plak deze, op het punt waar de twee uiteinden elkaar raken, als een soort band om de verpakking heen. Ik heb 'm versierd met een simpele sticker. Om ervoor te zorgen dat die niet vast zou plakken aan de verpakking en de band gewoon, zonder te beschadigen, van de shape sprinkles af geschoven kan worden heb ik de sticker eerst op een restje papier geplakt en daarna uitgeknipt!

4. Een snailmail is natuurlijk niet af zonder brief(je). Voor mijn briefje knipte ik een element uit het 'Doodlebug Love Notes Conversation Heart Double Sided 12x12' papier. Weet je niet wat je moet schrijven? Schrijf dan bijvoorbeeld over de spulletjes die je hebt gebruikt om jouw snailmail te maken of vertel over het maakproces. Andere snailmailers vinden het altijd leuk om tips en tricks te leren voor hun eigen nieuwe snailmails. 

5. Tijd voor de puntje op de i. Ik heb de basisenveloppe nog met wat stickers en die-cuts versierd, heb beide envelopjes gevuld met roze vloeipapier en heb net zolang geschoven met de vulling van mijn happy mail tot ik tevreden was met het eindresultaat (zie foto helemaal bovenaan deze post). Klaar! 

Met het vele roze, blauw/groen en geel vind ik het een geslaagde lente mail geworden. Alle gebruikte producten zijn hieronder genoemd en, als ze in de shop te koop zijn, ook gelinkt! 


Gebruikte producten:

Doodlebug Love Notes Rose Trellis Double Sided 12x12 papier (basisenveloppe)

Doodlebug Love Notes Love You Bunches Double Sided 12x12 papier (kleine enveloppe)

Doodlebug Love Notes Kissing Tag Double Sided 12x12 papier (tags)

Doodlebug Love Notes Conversation Hearts Double Sided 12x12 papier (briefje)

Doodlebug Love Notes Special Delivery Double Sided 12x12 papier  (belly band)

Doodlebug Love Notes Icons stickers

Doodlebug Love Notes Chit Chat die-cuts

Heart to Heart shape sprinkles 

Roze vloeipapier

We R Memory Keepers All-in-One tool

Stabilo point 88 fine 0,4 roze fineliner uit pastel pack

Pritt permanent refill roller lijm

Tonic Studios Tim Holtz schaar

© 2017 - 2024 Crea Studio | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel