Gratis online zomerworkshop: Summer Folio

Artikel 21 van 59

Onze online workshop voor Pasen werd zo goed ontvangen, dat wij speciaal voor jullie een gratis zomer workshop hebben ontwikkeld. Ga aan de slag met de vrolijke Dive Into Summer collectie van Echo Park en maak met onze hulp dit te gekke folio album! Perfect voor het vastleggen van jouw zomervakantie.. (vlieg)tickets, foto's en journaling vinden hier een mooi plekje. Ook leuk; maak van de folio een snailmail en vul 'm met de leukste goodies! 

 

1. We beginnen met de basis, deze is 8 1/4" x 11". Gebruik hiervoor een stevige cardstock in de kleur die jij wil. Wij hebben voor onze basis wit cardstock gekozen, omdat het geheel anders iets te kleurrijk zou worden voor onze smaak. Ril (hierna: scoor) deze op 1" en 5 5/8". Draai de basis vervolgens om en scoor opnieuw op 5 5/8". Forceer de vouwlijnen. Je hebt nu aan een kant van de basis een verticale pocket en de rug van de basis gemaakt.

2. Om de schuine pocket voor de andere kant van de basis te maken, neem je opnieuw een stuk cardstock. Snijdt deze op 5" breedte (houdt de lengte van de cardstock nog intact) en scoor op 1/2". Scoor de onderzijde eveneens op 1/2". Snij het nu nog vierkante/rechtshoekige stuk cardstock op ongeveer 5 3/4" schuin af. Zo ontstaat er een driehoek. Knip het vierkantje onderin de hoek, welke te herkennen is aan de vouwlijnen, weg. Wacht nog even met plakken, zodat je de basis straks eerst kunt bekleden!

  

3. We gaan verder de inserts voor de vertical pocket; een boekje met waterval! Snijdt je basis cardstock op 8 3/4" x 7" en scoor vervolgens op 4 1/4" en 4 1/2". Je hebt nu de smalle rug van het boekje gemaakt. Pak voor de waterval een nieuw stuk cardstock (12" x 12") en snijd 4 1/8" af. Scoor het overgebleven cardstock over de gehele lengte op 1/2". Draai het vel een kwart en scoor op 5 1/2", 4 1/2" en 3 1/2". Snijd het cardstock langs deze vouwlijnen en forceer de 1/2" vouwlijn van elk van de drie stukken. Deze zullen straks het waterval element vormen.

4. Tijd om de basis te bekleden. Wij hebben de volgende afmetingen aangehouden, zodat er een wit randje ontstaat van de basis en het er net iets mooier uit laat zien:

  • Snijdt het gewenste design papier voor de buiten- en binnenkant van de basis 4x op 4 3/8" x 8". Voor de rug van de basis 2x 1/2" x 8" en de vertical pocket 1x 3/4" x 8". Schat de schuine pocket zelf in.
  • Snijdt voor het insert boekje 4x 4" x 6 3/4" design papier naar wens op maat. Voor de waterval elementen heb je de volgende maten design papier nodig; 4 3/4" x 3 7/8", 3 3/4" x 3 7/8" en 2 3/4" x 3 7/8". Wij hebben maar een kant van de waterval bekleed, wil je beide kanten beplakken snijdt bovenstaande drie maten dan twee keer!
  • Tip: plak eerst de basis van de waterval in het insert boekje voordat je deze bekleed. Lijm de elementen van groot naar klein, door de elementen (de plakranden) op elkaar te plakken aan de bovenkant van de binnenkant van het boekje. 

5. Heb je de basis bekleed? Plak dan nu de boven- en onderkant van de vertical pocket met een smal randje lijm vast en plak de schuine pocket met lijm op de vouwlijnen vast in de hoek aan de andere kant van de opengeslagen basis. 

 

6. Dan is het nu tijd voor het écht leuke werk; versieren! Laat je door onze tags en decoratie inspireren, maar laat vooral je eigen creativiteit de vrije loop!

  • Let's Vacay tag; geknipt uit 3x4 element papier
  • Summer Bucket List tag; geknipt uit 3x4 element papier, met een mat van wit cardstock op de achter kant voor journaling of een foto
  • Our Summer Vacation tag; geknipt uit 4x6 element papier, gemat op geel design papier
  • Best Summer Ever tag; geknipt uit 4x4 element papier, gemat op dubbelgevouwen wit cardstock als mini boekje voor foto's of journaling
  • Summer Breeze tag; geknipt uit 4x6 element papier, gemat op dubbelgevouwen wit cardstock als mini boekje voor foto's of journaling
  • Voorkant folio; geknipt uit 4x6 element papier, zonnenaanbidders gefussy-cut uit design papier
  • Voorkant insert boekje; geknipt uit 3x4 element papier, dames in zwemband komen van stickervel
  • Binnenkant insert boekje; Buikbandjes met collectie logo (van barcodestrip onderaan design papier) en geel design papier, slippers van stickervel op cardstock geplakt en uitgeknipt voor op het buikbandje en waslijn met badkleding van stickervel op cardstock geplakt en uitgeknipt zodat er nog een foto onder geschoven kan worden

Wil je de Summer Folio beter bekijken? Kijk dan onze bijbehorende project video waarin we alles uitgebreid laten zien! Veel knutselplezier!


Gebruikte producten:

Wit cardstock (basis)

Echo Park Dive Into Summer 12x12 collection kit

Echo Park Dive Into Summer 12x12 stickervel

Lijmroller Hema

Aleene's liquid glue

Tonic Studios Tim Holtz schaar

We R Memory Keepers All-in-One tool

© 2017 - 2024 Crea Studio | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel