Interview met Angelica Reedijk

Artikel 23 van 59

Speciaal voor International Scrapbook Day hebben wij allround scrapbooker Angelica Reedijk het hemd van het lijf gevraagd. Waarschijnlijk zegt haar naam jou wel iets, want zij werkte mee aan onze eerste editie van Creativi-tijd magazine en heeft een groot volgersbereik op social media! Altijd al een kijkje in het proces van een (andere) scrapper willen hebben of willen weten wat Angelica's gouden tip is? Lees dan snel verder. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hallo Angelica, vertel eens wat meer over jezelf.

Ik ben Angelica, 39 jaar, getrouwd met Rogier en mama van Fabiënne van bijna 5. Ik woon sinds een klein jaar in Alphen aan den Rijn na altijd in Dordrecht te hebben gewoond en ik heb het er erg naar mijn zin. In mijn nieuwe huis heb ik een eigen hobbykamer waar ik super blij mee ben! (maar mijn droomhuis zou een klein boerderijtje zijn met een stukje grond waar ik Alpaca’s kan houden….)

Hoe ben je begonnen met scrapbooking?

Ik heb altijd geknutseld. Was een zogenaamd ‘knutselkind’. Maar op een zeker moment ging ik werken en kwam knutselen er niet meer van. In 2015, toen ik zwanger was van mijn dochtertje, kwam ik in aanraking met snailmail. En toen was het hek van de dam. Alles vond (en vind ik nog steeds) leuk. Ik ben in die periode begonnen met pocketpages en uiteindelijk met scrapbooken en het bijhouden van een Happy Planner. Ook vind ik het leuk om met mixed media te werken en gebruik dit ook in mijn scrapbook en Happy Planner.

Nu zijn we nieuwsgierig.. als jij heerlijk in jouw nieuwe hobbykamer zit, hoe ziet dan jouw creatieve proces eruit?

Ik begin altijd met het uitzoeken van een foto. Ik kies een foto die ik leuk vind. Ik werk met scrappen zeker niet chronologisch en kan ook rustig oude foto’s gebruiken. Afhankelijk van de kleuren van de foto kies ik een papierlijn die daarbij past of ik gebruik een zwart/wit foto. Meestal heb ik van te voren wel bedacht met wat voor medium ik wil werken (bijvoorbeeld modelingpaste, distress ink) en of dat ik een cutfile wil gebruiken of niet. Ik bepaal waar ik mijn foto wil hebben op mijn layout en eigenlijk begin ik dan gewoon. Ik bouw mijn layout op “as I go” om het zo maar te zeggen. Ik gebruik vrijwel nooit een lift of een sketch. Ik vind het leuker om zelf te puzzelen.

Welke gouden tip wil jij andere scrappers meegeven?

Mijn gouden tip is: begin gewoon. Veel mensen hebben hier moeite mee, bang om iets te verpesten. Maar dat is juist het mooie van deze hobby. Als het je echt niet bevalt dan begin je opnieuw. Wees ook niet bang om je mooiste papier aan te snijden. Gebruik het juist. Daar heb je het voor gekocht en het is zonde om het in de kast te laten liggen. Vind je het echt heel moeilijk om te beginnen, kies dan een sketch of layout die je mooi vind en maak hem na. En eigenlijk heb ik nog een tweede tip. Als je eenmaal begonnen bent en je vind het nog niet mooi, geef niet te snel op maar probeer door te gaan. Soms kan de uitkomst je verrassen en wordt het toch een hele mooie layout.

Tot slot, op welk project ben jij het meest trots en waarom?

Eigenlijk ben ik het meest trots op mijn stapel Happy Planners die ik gebruik voor memorykeeping. Hierin werk ik per week. Ik verwerk hierin foto’s van alle grote maar vooral ook kleine dingen die ik en mijn gezin meemaken. Ik ben nu met het derde jaar bezig en ontwikkel steeds meer een eigen stijl hierin. Ik geniet er echt van om terug te kijken in deze jaarboeken.

Dankjewel Angelica voor dit kijkje in jouw creatieve keuken! Geïnspireerd door het kleurrijke en unieke werk van Angelica en wil je haar volgen? Dat kan op Instagram, Facebook en YouTube via @Angelica_Reedijk_Designs.

© 2017 - 2024 Crea Studio | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel