Simpel mini album met Carta Bella's Summer Market collectie

Artikel 31 van 59

Misschien wist je het al maar sinds kort hebben we de Summer Market collectie van Carta Bella aan ons assortiment toegevoegd. Alle illustraties van fruit en bloemen inspireerde mij gelijk om een mini album over mijn liefde voor moestuinieren te maken. De basis voor het mini album is super simpel, echt door iedereen te maken (ja, zelfs voor beginners)! In deze blogpost deel ik stap-voor-stap het maakproces en geef ik hier en daar wat praktische tips. Lees snel mee en ga aan de slag met jouw favoriete collectie en foto's! 

1. We gaan aan de slag met het maken van de basis, Die is echt super simpel! Ik heb uit de 12x12 collectie kit het vel met de 3x4" elementen gekozen en daar de leukte kaartjes uit geknipt/gesneden. Dat waren er voor mij niet genoeg, dus koos ik ook een paar leuke vellen designpapier die ik op ongeveer dezelfde grootte sneed. Kijk even goed dat je de 3x4" elementen goed hebt liggen voordat je er een gaatje in maakt (dat heb ik gewoon gedaan met een perforator). Als je er een top flip album van maakt, zoals ik, dan wil je natuurlijk niet dat je jouw 'pagina' op zijn kop perforeerd! Ik heb er zelf voor gekozen een ring te gebruiken om de pagina's bij elkaar te houden, maar het kan bijvoorbeeld ook met een elastiek of lint in bijpassende kleuren. 

2. Nu de basis klaar is, gaat het echt leuke werk beginnen: versieren! Ik begin altijd bij mijn cover. Die heb ik voorzien met een titel die ik uit designpapier van de collectie heb gesneden met mijn plotter. Geen plotter? Ik heb een alternatief hiervoor bij de gebruikte producten gezet, onderaan deze post. Daarnaast heb ik ook veel 3D-foam gebruikt in dit mini album, voor een speels en driedimensionaal effect. 

3. Behalve foto's heb ik ook een pagina gemaakt met daarop een bijpassende embellishment. Even iets anders, wat het ook weer interessant maakt als je het mini album doorbladerd. 

4. Naast de pagina met embellishment, heb ik dit album ook interessant proberen te maken door verschillende grootte foto's te gebruiken. De grote foto's heb ik zonder poespas gecombineerd met journaling, op de pagina's met kleinere foto's heb ik juist meer stickers en die-cuts gebruikt om het meer aan te kleden. De journaling heb ik trouwens gewoon op de computer getypt, geprint op wat dikker printerpapier en vervolgens in strookjes gesneden. Ook handig als je niet dol bent op je eigen handschrift! 

5. Ik heb in dit albumpje ook twee side pockets gemaakt. Dat doe je door twee elementen aan elkaar te plakken langs 3 van de 4 randen. Zo ontstaat er een vakje waar je bijvoorbeeld een foto of journalingkaartje in kunt schrijven. Ik deed in beide pockets een foto en maakte een tabje, zodat ik de foto er makkelijk weer uit kon halen om te bekijken. De tabjes heb ik gemaakt met het We R Memory Keepers All-in-One Tool. 

Je kunt het mini album inrichten zoals je zelf wil. Heel clean, heel druk of alles daar tussen in.. Maak het eigen, zo blijft het een mooi boekje om later nog eens in terug te kijken en aan anderen te laten zien. Benieuwd naar alle foto's van dit mini album? Je bekijkt ze op ons Instagramaccount @creastudionl!


Gebruikte producten:

Carta Bella Summer Market 12x12 collectie kit

Carta Bella Summer Market stickervel 12"

Carta Bella Summer Market ephemera

Marianne Design Classic Alphabet stans (optie voor het maken van letters)

We R Memory Keepers All-in-One tool

Pritt permanent refill roller lijm

Tonic Studios Tim Holtz schaar

© 2017 - 2024 Crea Studio | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel