Gratis online workshop voor Pasen + printable

Artikel 33 van 59

Wij zouden volgende week een leuke workshop voor Pasen verzorgen op het Crea Weekend in Rijswijk, maar die gaat door de maatregelen rondom het uibreken van het coronavirus niet door.. Daarom hebben we besloten de workshop nu geheel gratis online in de vorm van deze stap-voor-stap blogpost te delen. Inclusief gratis printable! Zo kan iedereen lekker creatief aan de slag voor Pasen vanuit zijn eigen huis. Doe je mee?

Ik ging aan de slag met de Hip Hop Hooray collectie van Simple Stories, maar je kunt natuurlijk de materialen gebruiken die je zelf wil! Je vindt, zoals altijd, onder aan deze post welke producten ik precies allemaal heb gebruikt! 

1. We beginnen bij het maken van de basis. Download en print de paashaas trifold printable uit op stevig (wit) papier. Knip langs de rode lijnen uit en gebruik dit als mal voor de rest van de basis. Trek de mal over op twee vellen design papier. Ik heb gekozen voor twee verschillende vellen papier, maar dit staat natuurlijk helemaal vrij. Plak vervolgens de drie lagen papier (witte basis + twee keer design basis) op elkaar. Vervolgens maak je vouwlijnen in de basis. Let op: deze trifold is niet symetrisch. 

2. Maak je van deze trifold een mini album, zoals ik heb gedaan? Bepaald dan hoeveel foto's je erin wil verwerken en hoe groot je deze wil printen. Dit is makkelijk als je foto's gebruikt die je al hebt. Maak je dit albumpje voor Pasen 2020, dan is het handig foto matten te maken. Ik heb ervoor gekozen om vier foto matten te maken, elk van stevig wit papier. Deze zijn ongeveer ter grootte van 3x4" (7,62x10,16 cm). Om evenwicht te brengen in het trifold album heb ik ervoor gekozen aan zowel de voor- als achterkant twee foto's te verwerken op de buitenste delen. Als je van deze trifold een snailmail, kaart of home deco project maakt kun je deze stap natuurlijk overslaan!

3. Misschien is dit wel het echt leuke gedeelte.. Tijd om de trifold te versieren! Ik heb elementen uit papier geknipt (bijvoorbeeld het roze hart en de woorden hippity hoppity easter wishes), journal spots van de journal bits & pieces gebruikt en chipboard stickers geplakt. Je kunt helemaal zelf kiezen hoe je deze schattige printable versierd. Ik heb natuurlijk wel tips! Zo heb ik ervoor gekozen het midden aan de voor- en achterkant het meeste te versieren, omdat ik daar geen foto's ga plakken. Zelf vind ik journaling altijd heel belangrijk, ook al is het maar een paar regeltjes, dus daarvoor heb ik wat plekjes open gehouden. En als laatste tip; probeer ook eens met dimentie te spelen. Met 3D-foam kun je een heel leuk, speels effect creëren!

Heb jij nou een leuk project gemaakt met onze paashaas trifold printable? Deel 'm dan vooral op social media! Vergeet niet om ons te taggen (@creastudionl) en gebruik #creastudionl. Veel knutselplezier! 


Gebruikte producten:

Stevig wit papier (basis)

Simple Stories Hip Hop Hooray Egg-stra Special Double Sided 12x12 papier (basis)

Simple Stories Hip Hop Hooray Spring Fling Double Sided 12x12 papier (basis)

Simple Stories Hip Hop Hooray 2x2 Elements Double Sided 12x12 papier (embellishments)

Simple Stories Hip Hop Hooray Journal Bits & Pieces (embellishments)

Simple Stories Hip Hop Hooray Chipboard Stickers  (embellisments

Doodlebug Love Notes Icons stickers

Doodlebug Love Notes Chit Chat die-cuts

Heart to Heart shape sprinkles 

Pritt permanent refill roller lijm

3D-foam

Tonic Studios Tim Holtz schaar

© 2017 - 2024 Crea Studio | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel