Clear kaart met Graphic45's Sun Kissed zomercollectie

Artikel 40 van 59

Nieuw in de shop zijn de clear kaarten. Een mooi, nieuw product met zo veel leuke mogelijkheden. Wij gingen er gelijk mee aan de slag en maakte er deze zomerse kaart mee. 

Mijn proces:

  1. Ik ben begonnen met het opmaat snijden van vier vlakken uit het dessign papier uit de collectie voor de basis van de kaart. Omdat de kaart doorzichtig is, zie je de lijm aan de andere kant er doorheen. Daarom heb je vier gelijke vierkante stukken papier nodig (zie de foto's voor voorbeelden). Plak deze vlakken op de kaart met een natte lijm soort. Voor al het overige lijmwerk gebruik ik de Hema fotolijm roller, maar voor het plakken op het doorzichtige plastic raad ik de Aleene's Original Tacky Glue aan. 
  2. Kies een ander patroon en snij hieruit een kleiner vierkant vlak voor op de voorkant. Ruw deze op. Ik doe dat zelf altijd met een schaar. Die klap ik open en schuur met een kant van het knipvlak voorzichtig langs de zijkant van het papier. Maak sommige stukjes net wat ruwer dan andere, door bijvoorbeeld het hoekje om te vouwen of er een kleine scheur in te maken. 
  3. Knip vervolgens een tagvorm uit dessign papier (hiervoor gebruikte ik de template die voor in de paper pad staat afgedrukt) en een afbeelding die je wil gebruiken voor op de kaart. Ik koos voor dit kaartje met twee kindjes op het stand en de quote 'You and me by the sea'. Maak ook hiervan weer de randen ruw met een schaar. Plak dit vervolgens op de voorkant van de kaart, zoals hierboven op de foto's te zien is. 
  4. Ik heb de kaart afgemaakt met een quote op de achterkant van de kaart. Geeft een leuke, kleine touch. 

Nu alleen nog een mooi bericht in de binnenkant van de kaart schrijven en hij kan op de bus! Wil je effect van de doorzichtige kaart behouden? Kies er dan voor om de kaart te verzenden in een cellofaan zakje! 


Gebruikte producten:

© 2017 - 2024 Crea Studio | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel