TN lay-out | Mom & me

Artikel 58 van 59

  

Vroeger was ik, Kim, een echte scrapbooker. Dat is waar mijn creatieve roots ligt. Ik breidde dat later uit naar het maken van scrapbook-achtige kaarten en kocht mij helemaal scheel aan de mooiste papier collecties en embellishments. Helaas raakte die hobby bedolven onder al de studieboeken die ik de laatste jaren heb doorgezwoegd.. Om het scrapbooken weer op te pakken, wilde ik klein beginnen. Zo'n 12x12 lay-out kan dan best beangstigend zijn! Daarom besloot ik aan de slag te gaan met de travelers notebook inserts, want ook daarin kan je herinneringen en foto's verwerken. Heel goed zelfs! 

Mijn proces:

  1. Ik ben begonnen met het maken van een matje voor mijn foto. Ik heb gekozen voor een mooi, rustig houtpatroon uit de collectie waarmee ik werk om de foto te laten 'aarden'. 
  2. Daarna heb ik een drukker patroon gekozen, het patroon met de kaplaarsjes, om deze deels achter het fotomatje en deels op de volgende pagina te verwerken. Om het geheel af te maken heb ik washi tape met script horizontaal onder beide patronen geplakt om het horizontaal en verticaal uit te balanceren. 
  3. Om er een mooi geheel van te maken, heb ik ervoor gekozen de patronen en de washi tape terug te laten komen aan de andere kant van de lay-out. 
  4. Tijd voor fussy cutting (= het uitknippen van kleine figuurtjes). Ik ga voor een aantal bloemen, een klein kaartje en de kaplaarsjes. Van de bloemen en de tag maak ik een fleurige corner voor mijn foto en de laarsjes gaan op de andere pagina.
  5. Iedere lay-out heeft een titel nodig! Ik geef het dit keer een persoonlijke touch door te handletteren. Dit doe ik op apart (printer) papier zodat de stift niet doordrukt op de andere kant van de pagina. Ik teken er een hartje bij en laat de kleuren van de stiften terugkomen door middel van stipjes op de pagina met foto. 

Het maken van lay-outs in een travelers notebook is niet alleen fijn om weer in te komen in het scrapbooken, maar ook als je nieuw bent in de scene of als je laagdrempelig wil memory keepen! Dit is zeker niet mijn laatste tn lay-out! 


Gebruikte producten:

© 2017 - 2024 Crea Studio | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel